Ik ben Marre Taal en ik help ouders en professionele opvoeders effectief reageren, zodat opvoeden weer leuk wordt! Ik geef trainingen, workshops, coaching en ….. schrijf blogs om te inspireren.

 Nijdige juf

Ik was vijf jaar toen mijn juf met handen in de zij naast mij stond. Haar blik stond op stand onweer, terwijl het ronde ziekenfondsbrilletje op de punt van haar neus rustte. “Ben je aan het dromen of zo? Je doet het weer niet goed. Er valt niks met jou te beginnen!”, schreeuwde ze nijdig in mijn oor terwijl ze het schrift op tafel smeet. Ik staarde naar beneden, voelde me immens klein en dacht: “Wacht maar totdat ik groot ben!” Van dit voorval heb ik een fascinatie voor opvoeding en ouderschap over gehouden. Ik leerde dat opvoeden niets te maken heeft met afkeurende blikken en opmerkingen.

Honderden boeken die elkaar tegen spreken…..

Mijn ouders hadden gehoorzaamheid hoog in het vaandel en voedden mij op met de overzichtelijke ‘tips en tricks’ van de wereldberoemde Dr. Benjamin Spock. Nu bestaan er honderden opvoedboeken en methodes die elkaar inhoudelijk ook nog tegenspreken. Dat maakt opvoeden een stuk lastiger. Het is logisch als je soms door de bomen het bos niet meer ziet in opvoedland.

Waar is dat gelukkige gezin?

Het ideaalbeeld van een gelukkig en harmonieus gezin komt niet altijd overeen met de werkelijkheid. Soms zijn ruzies aan de orde van de dag, willen kinderen niet naar je luisteren en is de harmonie ver te zoeken. Bepaalde kinderen gedragen zich anders dan verwacht. Ze houden zich bijvoorbeeld hardnekkig vast aan gewoontes, raken snel in paniek, zijn niet aanspreekbaar en weigeren te luisteren of maken veel ruzie. Dat kan stress, teleurstelling en schuldgevoelens opleveren. Misschien schiet je wel eens uit je slof terwijl je dat niet wilt en vraag je je af hoe je het contact met de kinderen kunt verbeteren.

Verbeter de relatie

Als ervaren Gordontrainer en coach heb ik gemerkt dat opvoeden niet altijd zonder strijd is. Opvoeden hoeft geen uitputtingsslag te zijn en ik kan je helpen hiermee constructief om te gaan. In een prettige en ongedwongen sfeer brengen we samen stap voor stap de problemen in kaart. Daarbij maak ik gebruik van de communicatiemethode van Thomas Gordon. Ik reik praktische tools aan om de band met je kinderen te verbeteren. Je zult al gauw merken dat je met een eerlijke, duidelijke en respectvolle aanpak meer plezier ervaart en de harmonie in je gezin verbetert.

Opvoeden is soms lastig

Je denkt vast dat ik de ideale opvoeder ben. Was het maar waar! Uit eigen ervaring weet ik hoe lastig opvoeden soms kan zijn. Jaren geleden liep mijn gezin alles behalve op rolletjes. Mijn oudste dochter heeft een angststoornis en verstandelijke beperking. Ze vertoonde onvoorspelbaar gedrag dat ik moeilijk vond om te begrijpen. Na een lange zoektocht heb ik uiteindelijk haar gebruiksaanwijzing weten te vinden. Ik heb hierdoor de nodige kennis opgedaan. Mijn oudste en jongste zoon verschillen hemelsbreed van elkaar en vragen beiden om een andere benadering. Opvoeden valt niet altijd mee en kinderen reageren verschillend. Dat vraagt steeds om een andere aanpak.

Verlang je naar dat gelukkige gezin? Ik help je er graag bij!

  • Van schreeuwen naar praten

  • Van ruzies naar overleg

  • Van stress naar ontspanning

  • Van moeten naar willen en kunnen

  • Van boosheid naar acceptatie

Ik luister zonder oordeel, zodat we samen de beste oplossingen kunnen vinden. Je zult zien dat je met nieuwe inspiratie en een hoop praktische tools weer verder kunt.

Tools
for
happy
families

[wysija_form id=”1″]